country home

A timber and glass multi-storey house has been completed in Buckinghamshire.

A three-level rear extension and a radical refurbishment of an existing 70s’ purpose-built house enhanced the relationship with the surrounding nature.

The rear facade has been developed with laminated larch having invisible structural joints. The smooth and clean structural grid has a very subtle rustic feel.

The new timber columns structural array help define the interior space and create a very close relationship between the interior and the outdoor space.

The main living space develops into a double volume with a mezzanine study with open views of the garden framed by the facade.

A new roof extension also features a triangular panoramic loft window.


Studio Team: Paul Thrush, Rosalba Napolitano, Francesco Draisci

Status: Completed 2010

Structural Engineer: Milk Structural Engineers

Photography: Carlo Draisci