Fashion Link

The need for an upgrade of an existing temporary ramp connecting two wings of the London Campus of the prestigious fashion school Istituto Marangoni, lead Draisci Studio to formulate also a proposal to make best use of the existing environment by creating a glass enclosure annex to the ramp and re-think the lighting layout.

The new ramp acts as a focus for the generous school Hall, being both a connecting elements and an informal catwalk. Consistently clad in Oak, it appears as a warm and welcoming sculptural piece supporting a new lightweight glass enclosure that blends with the existing environment.

The ramp/glass system provides privacy while still allowing natural light to flood the new lounge space for the Master students.


Design team: Rosalba Napolitano, Francesco Draisci

Structural engineers: Milk

Photography: Carlo Draisci